Piedzīvojumi Itālijā!

Pašā jūlija svelmē mūsu meitenes un skolotājas devās uz Torino, lai piedalītos nozīmīgākajā Eiropas koru festivālā EUROPA CANTAT IN TORINO.

Diriģentiem un koristiem bija iespēja izvēlēties un  apmeklēt kādu no 50 meistarklasēm. Pēcpusdienas un vakara cēlieni aicināja uz vairāk kā simts koncertiem. Dažbrīd šķita, ka tik liela muzikālo notikumu izvēle nekur nav bijusi. Spilgtākie iespaidi saistās ar meistarklasi, kurā piedalījās mūsu meitenes. Tas bija operas “Cello rising” (“Čella pamošanās”) uzvedums (austriešu komponista Manfrēda Langera opera rakstīta tieši šim notikumam).  Operu meitenes iestudēja izcilās spāņu diriģentes Elisendas Karasko vadībā, režisors bija Robs Kerlejs no Lielbritānijas. Rīgas meitenes dziedāja kopā ar spāņu, poļu un šveices meitenēm  Operas uzvedums tika īpaši gaidīts, jo tas bija viens no festivāla pasūtinātajiem pirmatskaņojumiem. Īpašs prieks par austriešu komponista komentāru – “Rīgas meitenes” bija visas radošās grupas pīlāri!

Līdzās mūsdienu mūzikai, bija pārstāvēti arī citi mūzikas žanri – no senajiem, gregoriskajiem dziedājumiem, madrigāliem, polifonijai un baroka mūzikai līdz gospel koriem un pasaules klases ansambļiem – kā Voces8 un Real group.

Neiztika arī bez starpgadījumiem – kādam tik ļoti iepatikās diriģentes Guntas vecais telefons un vēl vecākais metronoms, ka tie pazuda nezināmā virzienā, ceļu sākot no Guntas somas pārpildītā autobusā. Lai gan zagļa izcelsme it kā nav zināma, tomēr tajā pašā dienā šis laimīgais telefona ieguvējs paspēja norunāt piecdesmit latus, zvanot uz Rumāniju. Tātad – nebrīnieties, ja diriģente Jums nezvana, numurs nav mainījies, bet visi vecajā telefonā bijušie kontakti pagalam.

Par spīti tam, ceļojums bija ļoti bagātīgs, meitenes ļoti apmierinātas ar iegūto un gatavas jau rīt braukt atpakaļ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *