Skaists piedzīvojums!

No 13. līdz 15. decembrim Rīgas Kamerkoris koncertēja uz prāmja M/S FESTIVAL

Jau vairākus gadus mūsu kori vai nu koncertē, vai arī dodas ceļojumā uz Zviedriju ar prāmi Tallink. Šogad, gatavojoties ceļojumam decembrī, mūs pārņēma divējādas izjūtas – no vienas puses saprotam, ka prāmju kompānija ir ļoti apmierināta ar mūsu koncertu un sponsorējot 20 cilvēkus, korim jau otro reizi dod iespēju gan koncertēt, gan ceļot, ieguldot prāvus līdzekļus. No otras puses zinām, ka decembris ir raksturīgs ar Baltijas klimatam zemo āra temperatūru un vairāk par pāris minūtēm nevienam negribas pavadīt uz klāja, jo pūš ass ziemeļu vējš.Tomēr, pēc brauciena esam ļoti laimīgas, ka izbaudījām gan siltumu un koncertēšanas prieku uz kuģa, gan arī ziemeļu klimatu Stokholmā.
Rigas kamerkoris Tallink 2Mūsu kamerkora meitenes. 2x pēc kārtas uzklišķinot, bilde būs redzama pa visu ekrānu

Šī gada Ziemassvētku dāvanu no prāmju kompānijas Tallink tika Rīgas Kamerkorim, jo kompānija izvēlējās pieaugušo kori, kas priecēja kuģa pasažierus ar Ziemassvētku programmu. Jau pirmajā koncertā korim izveidojās „fanu” loks. Publika mūsu kora meitenes fotografēja, filmēja, veidoja koncerta ierakstus. Klausītāju bija daudz un meiteņu sniegums patīkami pārsteidza arī konservatīvus un nejaušus klausītājus.

Nākamajā dienā devāmies uz Stokholmu, kas zināma kā viena no skaistākajām galvaspilsētām pasaulē. Tā atrodas uz 14 salām un var lepoties ar brīnišķīgām celtnēm, parkiem, baznīcām, pilīm, muzejiem un arī dabas ainavām.  Mēs apskatījām pilsētu, kas bija skaistas decembra aukstās saules apmirdzēta un nogaršojām karstvīnu Stokholmas vecpilsētas tirdziņā. Stokholmas centrā nozīmīgākie objekti atrodas gluži vai rokas stiepiena attālumā. Dažas meitenes apmeklēja Pikaso izstādi, kamēr citām dāvanu iegāde kļuva par aizraujošu piedzīvojumu, jo laika nebija daudz un dažviet bija diezgan grūti izbrist līdz vajadzīgajai vietai. Īsāk sakot – izbaudījām  Ziemassvētku Stokholmas noskaņās. Zviedrijas galvaspilsēta mūs patīkami pārsteidza savā svētku rotā, kaut arī temperatūra 14. decembrī noslīdēja līdz pat mīnus 15 grādiem.

Rigas kamerkoris Tallink1

Atpakaļceļā mēs sniedzām otro koncertu, kas tika silti uzņemts ar pirmo brīdi, kad meitenes skaistajos baltajos tērpos atraktīvi uznāca uz skatuves. Skatītāji ar atsaucību uzņēma ziemassvētku skanīgākās dziesmas un koncertu kopumā. Šajā braucienā  mūsu kora meitenēm pievienojās arī divi ģitāristi – Andrejs un Emīls. Viņi spēlēja pavadījumu dziesmām un Andrejs skaisti dziedāja „You are so beautiful”. Abi puiši meitenes izklaidēja arī neiztrūkstošajā kuģa diskotēkā. Pašām koristēm bija patīkami pabūt kopā arī tādā neikdienišķā koncertā un iepazīt viena otru neformālās situācijās.Ar Rīgas Kamerkora programmu izdziedājām to prieku, ko sniedz mūzika Ziemassvētku laikā. Skaists piedzīvojums!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *