Latvijā viesojās puišu koris “Chorknaben Uetersen” no Vācijas

Pavisam nesen Latvijā viesojās puišu koris “Chorknaben Uetersen” no Vācijas.
Puišiem bija iespēja dziedāt Centrāltirgus sakņu paviljonā, kā arī apskatīt tirgu un tā pagrabus, un jumtu. Viņiem līdzi devās dažas no mūsu meitenēm, kuras arī ar prieku apskatīja tirgu un klausījās stāstījumos par to.

Tās pašas dienas vakara pusē Rīgas Skolēnu pils telpās notika sadraudzības vakars. Vakars izvērtās ļoti jauks, visi bija apmierināti. Patiesi bija prieks dzirdēt pozitīvās atsauksmes gan no mūsu meitenēm, gan vācu puišiem!
Savukārt, citu dienu Latvijas Universitātes Lielajā aulā notika koncerts, kurā uzstājās
Meiteņu koris “Rīga”, Rīgas Kamerkoris un mūsu ciemiņi “Chorknaben Uetersen”.

Nākamās dienas ietvaros, pēc koncerta Svētā Pētera baznīcā, mūsu meitenes kopā ar kolosālajiem dziedātājiem devās uz Charlie picēriju, kur kopā dziedāja un apsprieda aktuālas tēmas.
Mums bija iespēja satikt komponistu Uģi Prauliņu, kas bija ļoti nozīmīgs pasākums puišiem, jo viņi izpildīja vienu no viņa dziesmām, kas tika sarakstīta tieši viņu korim. Vakars bija patiešām izdevies, tomēr lielākajai daļai meiteņu diemžēl tajā pašā vakarā bija jau jāatvadās no puišu kora.

Puiši un mūsu meitenes ne tikai dziedāja koncertos, bet arī devās ekskursijās.
Vienas dienas ietvaros puiši ar dažām no mūsu meitenēm devās uz Cēsīm. Cēsu 2. vidusskolā puišiem bija iespēja redzēt, kā notiek mācību stundas Latvijā. Savukārt, skolēniem bija iespēja noklausīties nelielu koncertu. Tāpat kā mūsu meitenēm, arī Cēsu skolēniem patika puišu kora veikums. Apmeklējām arī Cēsu pili un tās apkārtni.
Nākamās dienas ekskursija bija uz Ķemeriem.

Taču pēc jauki pavadītā laika Latvijā, puiši turpināja savu ceļojumu uz Igauniju, pēc kura atgriezās Vācijā.

Gan jaunākajām, gan vecākajām meitenēm bija ļoti grūti atvadīties no šiem džentlmeņiem, un mēs ļoti ceram viņus atkal satikt pēc iespējas ātrāk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *