Sirsnīgs koncerts pirms izbraukšanas uz Vāciju

Šonedēļ mums bija iespēja noklausīties ļoti jauku koncertu jau Vācijas noskaņās, kurā piedalījās gan visas meitenes, kas brauc uz Vāciju, gan arī tās, kas ir apguvušas repertuāru, tomēr kādu iemeslu dēļ šoreiz nebrauc.

Vakaru atklāja Rīgas Kamerkoris, kā smalki izstrādātas pērlītes mums sniedzot vairākus skaņdarbus, lai parādītu mūsu meitenēm, uz kādu muzikālo skanējumu tiekties. Šovasar Rīgas Kamerkoris (kam dažkārt pievienojas arī Meiteņu kora vecākās dziedātājas) piedalīsies Pasaules koru olimpiādē un koru karos. Turēsim īkšķus!

Kā nākamās artistiski uzstājās duets Gunda un Stefānija – arī šogad konkursā „Balsis” ieguvušas pirmo pakāpi, ceram, ka tikpat dzidri meitenēm skanēs arī Vācijā. Nākamajā dziesmā duetam pievienojās Aiga, un meiteņu trio brīnišķīgi nodziedāja „Es mācēju danci vesti”. Jo vairāk balsis, jo krāsaināk, jācer, ka mūsu jaunais trio mūs priecēs arī citos koncertos!

Nu bija laiks uz skatuves doties visam Meiteņu korim, lai rādītu visu, kas apgūts šī gada mēģinājumos. Vispirms koncertā labāk zināmais „Pūt vējiņi” Jāzepa Vītola apdarē, kas nemaz nav tas „Pūt vējiņi”, ko visi parasti zina, pēc tam virkne jaunu, skaistu dziesmu. Ļoti māksliniecisks izdevās dziesmas „Kas kaitēja nedzīvot” atskaņojums, bet visskaistāk skanēja „Kalējs kala debesīs”, kur dziesma tika papildināta ar dažādiem mūzikas instrumentiem, pie klavierēm jaunā koncertmeistar Elīna. Kopējais skanējums korim bija dzidrs un pavasara noskaņām bagāts, to veidoja: Everika, Dārta, Monta P., Samanta, Gunda, Stefānija, Monta M., Veronika, Paula, Anete, Katrīna J., Katrīna K., Katrīna B., Madara, Evelīna, Viktorija, Anna, Ērika, Matilde, Aiga, Ilze, Kerolaina, Kristiāna, Katrīna H., un Elita.

Koncertu bagātināja arī Meiteņu kora Rīga jaunākās grupas ansamblis ar kokli – Megija, Paula, Zanda un pie kokles Gita, kam palīdzēja arī kamerkora dziedātāja Dārta. Ansamblis dziedāja ar atdevi un klausītāju aplausi bija sirsnīgi nopelnīti.

Koncerts pārliecināja, ka meitenes godam nopelnījušas braucienu uz Vāciju. Lai veiksmīgs ceļojums, un labi skan arī tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *