Esam labākais meiteņu koris Rīgā!

Tikko izskanēja Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koru skates fināls Latviešu Biedrības namā. Vēl pāris dienas, un aizritējuši būs jau 11. skolēnu dziesmu svētki, bet šīs dienas tik skaistas, ka gribas pie tām pakavēties.
 Latvijas Televīzijas skates ierakstu var aplūkot šeit. (sākot no laika koda: 4:47:50)

Kā redzams TV ekrānā, ne tikai meitenes visu laiku sniedz emocionāli piesātinātu dziedājumu, bet arī var redzēt kā Gunta Malēvica ar skatienu uzmundrina, iedvesmo un atbalsta dziedātājas. Un tiešām bija prieks skatīties un klausīties – meitenēm acis mirdz, sejas smaida un dzīvo dziesmām līdzi, balsis skan tīri un skanīgi. Ne velti mūsējās izpelnījās varenus aplausus, un pēc uzstāšanās vairāki skatītāji nāca klāt mūsu dziedātājām, un izteica pateicību par skaisto, aizkustinošo un tehniski ļoti pārliecinošo dziedājumu.

Šeit vēl cits kora uzstāšanās ieraksts

Prieks, ka mūs labi novērtēja arī žūrija

Gunta ar diplomu_19532951921_77de1a5c64_k
Gunta Malēvica ar diplomu un žūrijas locekļiem
Foto: Aivars Liepiņš; Dzied un dejo
Kā vērojām koru skates finālā, Zelta diplomus saņēma visi kori, kas ieguva vismaz 85 no 100 punktiem. Tikai pašiem labākajiem koriem tika piešķirts ne tikai Zelta diploms, bet arī 1., 2. 3. vieta.

Pēc rezultātiem esam labākais meiteņu koris Rīgā, otrs labākais meiteņu koris Latvijā un trešais labākais skolēnu koris Latvijā

Tas ir kopumā pēc punktiem vērtējot visus korus – gan meiteņu, gan zēnu, gan jauktos.

Gunda ar diplomuIMG_3855
Kora dziedātāja Gunda ar tikko izcīnīto diplomu

Pirms četriem gadiem, pabeidzot 5. klasi un izvēloties kurā korī dziedāt, Gunda kopā ar vecākiem vispirms rūpīgi izpētīja pēdējās koru skates rezultātus. Izrādījās, ka tieši meiteņu korim “Rīga” bija labākie rezultāti Rīgā šajā vecuma grupā. Prieks, ka toreiz pieņemtais lēmums dziedāt tieši šajā korī, bija pareizs – jo arī šajos Dziesmusvētkom korim labākie rezultāti Rīgā 5. – 12. klašu grupā, pārspējot ne tikai visus citus meiteņu korus, bet arī visus šīs vecuma grupas jauktos korus. Gundai gan mazliet arī skumji, jo šis laikam gan pēdējais gads, kas pavadīts šajā, ne tikai ļoti labā, bet arī jaukā kolektīvā, daudz koncertējot un dodoties kopīgos ceļojumos gan pa Latviju, gan ārzemēm – jo pateicoties arī Guntas Malēvicas un Aijas Smiltēnas ieguldījumam, no rudens Gunda turpinās dziedāt Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolas vokālajā nodaļā, un šajā korī varēs vairs tikai viesoties. Tik tiešām, darbs korī meitenes ne tikai iedvesmo, bet arī palīdz sagatavoties, lai sasniegtu tālākus mērķus mūzikā – tieši vērojot cik lieliski ar kori strādā Gunta Malēvica, pirms gada par diriģenti izvēlējās kļūt arī Samanta, savukārt vairākas citas meiteņu kora vecākās dziedātājas jau nākamgad dosies uz Japānu ar Kamerkori “Rīga”.

Koris Dziesmusvētku ieskandināšanas koncertā

ieskanas koncerts dziesmusvetku parks 19459035842_6f7c318393_k
Prieks par rezultātiem arī tādēļ, ka korī tiek uzņemtas visas meitenes, kas vēlas dziedāt, neviena netiek atraidīta, un koris lieliskos rezultātus sasniedz pateicoties diriģentes un kora vadītājas Guntas Malēvicas, vokālās pedagoģes Aijas Smiltēnas, un protams, pašu meiteņu aizrautīgam darbam. Arī skatē piedalījās pilnīgi visas meitenes, kas apmeklēja mēģinājumus un apguva repertuāru – neviena netika atstāta malā – jo visas tik tiešām bija lieliski sagatavojušās. Un to jau arī skatē varēja redzēt un dzirdēt – visas meitenes lieliski un aizrautīgi dziedāja, nevis vienkārši tikai atdziedāja zināmas dziesmas, bet visas kopā radīja priekšnesumu, kas patiešām iepriecināja un aizrāva klausītājus. Kā teica viens no skatītājiem – tā jau ir Mūzika, ne tikai dziedāšana…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *