Koru festivāls Vintertūrā, Šveicē

Pasaules koru Olimpiādes laikā, kad Vintertūras (Winterthur) konservatorijas koris viesojās Rīgā, Rīgas Skolēnu pils Meiteņu koris “Rīga” saņēma ielūgumu piedalīties Starptautiskajā koru festivālā Vintertūrā, Šveicē. Tā nu iemācījāmies dziesmas, sēdāmies mūsu busiņā un devāmies ceļā. Meiteņu kora “Rīga” dziedātājas Šveicē uzņēma ļoti sirsnīgi. Dzīvojām mūsu draugu ģimenēs. Plašākais festivāla koncerts notika Vintertūras konservatorijā, zālē ar lielisku akustiku. Kaut gan zāle bija ļaužu pilna, kora skanējumā varēja saklausīt vissmalkākās nianses un intonācijas. Dziedātājas jutās brīvi un varēja droši izteikties mūzikas valodā, jo publikas atbalsts un sapratne bija maģiska. Klausītāji no mums gaidīja vislabāko, un tas bija brīnišķīgi!

Pēc koncerta Šveicē

Pēc festivāla koncertiem, ekskursijām un sirsnīgās uzņemšanas Šveicē ceļā uz Rīgu viesojāmies Vācijā pie kora draugiem un pēc tam devāmies mājup ar skaistuma piepildītām sirdīm un patīkamām emocijām.

Dažu meiteņu iespaidi:

Samanta S.

Patika viss, nepārspīlēju, viss! Patika, kā mūsu koris skanēja Vintertūras konservatorijā, patika ģimene, pie kuras viesojāmies. Daudz uzzināju par Šveici – skaista daba, ainavas, bija superīga kora kompānija, šoferīši, kas mūs smīdināja…

Koncertā Vintertūras konservatorijā

Katrīna B.

Koncerts ar Šveices kori bija ļoti interesants. Šveicieši ir ļoti viesmīlīgi, varēju izmantot savas angļu valodas zināšanas; guvu pozitīvas emocijas!

Anete Ķ.

Visvairāk patika brauciens uz Reinas ūdenskritumu. Koncerts kopā ar Šveices kori bija skaists!

Izbaudām Reinas ūdenskrituma spēku

Monta M.

Šveicē iebraucot, sajūtas bija neaprakstāmas, brīnišķīgas – visur kalni un skaista daba! Dzīvojām brīnišķīgā ģimenē, kas mūs aizveda pastaigā pa Cīrihi, braukājām ar tramvaju, apskatījām pilsētu.

Liels piedzīvojums bija brauciens ar kuģīti. Koncertā sajūtas bija fantastiskas, pat neaprakstāmas – cik labi tur jutos, kamēr dziedāju! Laiks pagāja pārāk ātri, gribējās Šveicē būt ilgāk!

P. S. Braucienā ēdām vairāk nekā dziedājām…

Katrīna H.

Šveicē nekad nebiju bijusi, viss ko redzēju, bija jauns un ļoti simpātisks. Esmu sajūsmā par ģimeni, kas mūs uzņēma! Elpu aizraujošas ekskursijas pa dabas parkiem un Vācijas veikaliem atsvēra dažas ceļojuma grūtības..

Ar kuģīti pa Reinas viļņiem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *