Zelta medaļa Nāciju Grand Prix Rīga 2017

Šovasar Rīgā vienlaikus notika gan Eiropas koru Olimpiāde, gan Nāciju Grand Prix 2017, gan pirmā koru Eirovīzija – un skaidrs, ka bija jāpiedalās arī mums!
Mūsu diriģente Gunta Malēvica izvēlējās gatavot programmu kategorijā “Folklora ar pavadījumu”, jo mums ir brīnišķīga sadarbība ar koklētāju ansambli “Kārta” un perkusionistiem. Gribējās šādā starptautiskā konkursā parādīt tieši latviešu mūziku, skaņdarbus, kas ir gan tehniski grūti, gan skaisti vienlaikus – kā jau konkursā vajag.
Pēc uzvaras pirmajā kārtā, milzu gandarījums – prieks, ka mūsu uzstāšanās patika gan mums pašām, gan žūrijai, gan klausītājiem! Vienīgais, kas neiepriecina – fināla sacensības notiek svētdienā, 10.00 no rīta, un jādzied mums pašām pirmajām – bet iepriekšējā dienā visu dienu piedalāmies pirmajā koru Eirovīzijas konkursa koncertā un ierakstā. Diriģente Gunta gan teica, ka šo koncertu varam izlaist, taču kā lai nepiedalās tādā unikālā pasākumā!
Tomēr ne nogurums, ne agrais rīts mums pārāk dziedāt netraucēja, jo dziesmas tiešām zinājām labi un Gunta prot mūs iedvesmot. Arī klausītāji sirsnīgi aplaudēja, daudzi teica, ka mēs patiesi viņus aizkustinājām, un patikām arī žūrijai, tā nopelnot šajā konkursā zelta medaļu. Milzīgs prieks, ka izdevās!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *