Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki

Meiteņu koris “Rīga” piedalījās Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atklāšanas tiešraidē “Svētki esam mēs”.

Latvijas Televīzijas tiešraidē visas dienas garumā tradīciju krāsainību parādīja instrumentālie un vokāli instrumentālie ansambļi, popgrupas, folkloras kopas un deju kolektīvi, kori, pūtēju orķestri, teātra pulciņi un jaunie stāstnieki.

Rīgas kolektīvi, tajā skaitā Meiteņu koris “Rīga”, uzstājās no Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja. Tā ir kultūrvieta Rīgā, kur sajust savas Latvijas saknes un piederību. 

Paldies diriģentei Irīnai Švarcbahai, vokālajai pedagoģei Aijai Smiltēnai un īpašs paldies šī koncerta koncertmeistaram, lielam atbalstītājam un komponistam Ērikam Ešenvaldam!

 

Svētki ir tur, kur esam mēs.
Svētki ir tādi, kādi esam mēs. 

Dziesmu svētku spēle “Lai top svētki!”

Latvijas Televīzija svētku noskaņās radījusi Dziesmu svētku spēli “Lai top svētki!”.

Mūsu Meiteņu kora “Rīga” meitenes ir ne tikai muzikālas, bet arī erudītas. Īpašs prieks par Barbaru Mighdiseli, kura pārstāvēja kori un Rīgas novadu spēlē.

LTV sešus sestdienu vakarus piedāvā pavadīt jautrā un muzikālā kompānijā. Kopā skaidrosim, kurš Latvijas novads vislabāk gatavojies svētkiem un ir zinošākais dziesmu un deju svētku vēstures faktos.


#Klimatadraugs dzied un dejo

Skolu jaunatnes dziesmu un deju norises #DziedUnDejo2021 kopā ar Pasaules Dabas Fondu laiž klajā interaktīvu pastaigu spēli “#KlimataDraugs dzied un dejo”.

Meiteņu koris “Rīga” ir PAR veselīgu dzīvesveidu un zaļāku pasauli, tāpēc saulainā dienā devās ārā, svaigā gaisā, un izstaigāja Rīgas zaļo sirdi – Mežaparku.  Apskatīja un ieskandināja jaunuzcelto Mežaparka Lielo estrādi – Sidraba birzs. Pastaigas laikā arī palauzījām galvu un atbildējām uz āķīgiem un aizraujošiem jautājumiem par Dziesmusvētku tradīciju un klimatam draudzīgām izvēlēm.


Intervija Latvijas Radio

Latvijas Radio 2 apceļo Latviju, iepazīstoties ar dažādiem Skolu jaunates dziesmu un deju svētku kolektīviem un viņu pilsētām.

11.oktobra raidījumā Latvijas Radio 2 sazinājās arī ar Meiteņu kori “Rīga”, iepazinās ar kora vēsturi, atminējās Dziesmu svētku gatavošanās procesu un aprunājās ar kora dziedātājām – Noru, Signi un Esteri. 

Kolektīvi ar Latvijas Radio palīdzību viens otram sūta jautājumus par dažādām pilsētām, to kultūrvēsturiskajiem objektiem un mantojumiem. Meiteņu korim “Rīga” jautājumu par nozīmīgu tūrisma objektu Salaspilī uzdeva Salaspils 1. vidusskolas koris “Sonāre”, bet kora “Rīga” jautājums par kādreizējās Skolēnu pils atrašanās vietu aizceļoja uz Ķekavu.

Skolēnu pils mājvieta no 1941. gadam līdz pat 1994. gada septembrim bija Rīgas Pils, kura joprojām ir mīļu atmiņu apvīta vieta daudziem mūsu skolotājiem un audzēkņiem.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *