Kora laivošana Daugavā

Šodien notikušais meiteņu kora Rīga laivu brauciens bija tik tiešām ļoti izdevies!

Saulīte spīd, silts, patīkams vējiņš neļauj pārkarst, bet arī nesaldē, un, kas pats labākais – ceļojums organizēts tā, ka pa Daugavu braucot, vējš tikai no mugurpuses.

Ja iepriekš kāds no bērniem un vecākiem baidījās doties plašajos ūdeņos, tad tie, kas to šodien darīja, noteikti turpmāk jutīsies droši laivinieks.lv laivu nomas piedāvātajās laivās,

ko mums laipni sponsorēja Gints. Tās tik tiešām ir ļoti stabilas (pat ar pamatīgu mērķtiecīgu šūpošanu man neizdevās apgāzt), izturīgas un tiešām viegli vadāmas. Palīdzēja arī Ginta sākumā sniegtā instruktāža – ko iesākt ar airi, ko uz ūdens nozīmē „bremzēt”, ja nav bremžu pedāļa, un kādi ir drošības noteikumi uz upes.
Daugava mūs sagaidīja ar vēju un nelieliem vilnīšiem, bet tie nebija nekāds šķērslis, šīs laivas ļoti labi ejot cauri arī pamatīgiem viļņiem. Vējš gan lika mazliet vairāk līkumot Montas un Katrīnas laivai, jo viņas bija visvieglākās airētājas, bet arī viņām drīz vien airēšana un stūrēšana sanāca pat ļoti labi.
Iebraucot kanālā bija sajūta kā Venēcijā. Meitenes skaisti dziedāja zem kanāla tiltiņiem, vairākas laivas izmantoja iespēju tuvāk apskatīt lielo strūklaku (un gandrīz nemaz nesamērcējās to darot), tad vēl ēdām šokolādi, baudījām sauli, ūdeni un jauko kompāniju.
Pēc Bastejkalna un Operas apskates Lindai uzdodot tempu, devāmies zem Stockmaņa veikala, un drīz vien atkal bijām Daugavā – kur ceļavējš un straume mūs ļoti ātri aiznesa līdz galamērķim. Visi jutāmies lieliski atpūtušies un mazliet pastrādājuši, tikai Gunta teica, ka rokas nejūt ne mazāko nogurumu. Laikam jau airi cilāt ir vieglāk nekā diriģēt.

Skaidrs, ka šādu pasākumu noteikti ir jāatkārto!

Vēl dažas bildes no pasākuma skatīt šeit!

[nggallery id=5]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *