Vācijas brauciens

Šoruden kopā ar skolas sākumu un pirmajām rudenīgajām lapām, meiteņu koris Rīga devās braucienā uz Vāciju, lai piedalītos koru meistarklasēs un iepazītu Vācijas kultūru un tradīcijas. Līdzi no Latvijas meitenes veda skaistu modernās latviešu kormūzikas programmu, kuru neaizmirstamu darīja kokļu ansambļa Kārta skanējums.

Lai gan ceļš reizēm bija grūts un tāls, meitenes bija ļoti organizētas un bija teicami sagatavojušās – tika spēlētas spēles, skatītas filmas, dziedātas dziesmas.

Polijas galvaspilsēta Varšava mūs sagaidīja vēlu vakarā, ar plašiem bulvāriem un izgaismotām modernām fasādēm. Paldies, Varšava, tu biji skaista, bet skaļa – poļi ir kaislīgi futbola fani un tovakar Polija spēlēja pret Dāniju.

Savukārt svētdienas pēcpusdienā ierodoties Kastellaunē, mūs sagaidīja idilliska tipiska Vācijas mazpilsētas ainava un pilnīgs miers. Bija sajūta, ka atrodamies muzejā. Nelielajā vecpilsētā uz ielām nebija neviena cilvēka, vienīgi omulīgs kaķis pie kādas mājas sliekšņa un zvirbuļu čirpsti. Tomēr draudzes mājā mūs jau sirsnīgi gaidīja viesu kora vadītājs Kleina kungs ar daudzām kūkām, kuras bija sacepušas viesģimenes. Arī pilsētiņa sāka lēnām pildīties, jo vakarā bija paredzēts kopīgs kormūzikas koncerts vietējā baznīcā. Baznīca bija pilna ar ļaudīm, koncertu uzņēma ļoti atsaucīgi. Tas bija arī labdarības koncerts, kur tika vākti līdzekļi baznīcas ērģeļu atjaunošanai. Meiteņu kora Rīga vārdā tiks nosaukta atjaunoto ērģeļu augstā sol stabule. Esam ļoti lepni par meiteņu sniegumu!

Liela pateicība viesģimenēm par sirsnīgo uzņemšanu. Programma bija piesātināta, taču ļoti pārdomāta tā, lai meitenes varētu maksimāli daudz redzēt un piedzīvot. Iespaidīga bija Trīres pilsēta ar savu romiešu mantojumu un Koblenca ar skaistajām Reinas upes ielejām, kuras varējām vērot braucienā ar kuģīti. Vakarus papildināja meiteņu skanīgie koncerti Trīres un Koblencas baznīcās.

Pēcāk meitenes devās uz Lejasssaksiju – Volfensbiteli, kur piedalījās starptautiskās koru meistarklasēs pie nīderlandiešu diriģentes Merelas Martensas. Tas bija interesants pasākums, jo meitenes apguva popdziesmu programmu, kuru ar lepnumu prezentēja kora rudens koncertā Rīgā, «Ave Sol» koncertzālē. Arī šeit meitenes laipni uzņēma vācu viesģimenes no bērnu Kehrwieder kora. Milzīgs paldies viņiem par visu, īpaši bērnu kora vadītājam Lubriha kungam!

Atpakaļceļš pagāja ļoti ātri, pārspriežot piedzīvoto, kaļot jaunus braucienu plānus un koncertu programmas. Paldies visām kora dalībniecēm par izturību un skanīgajām balsīm! Un vislielākais paldies skolotājām par ieguldīto darbu un pacietību.

Lai skanīgu koncertu pilns gads.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *